Effectus Academy - Effectus-HR

Effectus Academy

Welkom bij de Effectus-HR Academy. Dit is de plek waar je onze artikelen leest, whitepapers downloadt, boeken aanvraagt, webinars volgt, how-to-video’s bekijkt en je aanmeldt voor trainingen. Toegepaste kennis en knowhow, gebaseerd op wetenschap en data.
Precies zoals je van ons gewend bent.

Gratis voor consultancy klanten

Onze trainingsreeks

Alle must-haves onder de knie

Neem je Consultancy af bij Effectus-HR? Dan heb je toegang tot alles wat de Academy te bieden heeft. Ook een trainingsreeks. Hierin nemen we je mee in de must-haves van effectieve werving en selectie anno nu. Van een goede kick-off en verleidelijke vacatureteksten, tot de juiste tools en het slim vormgeven van kandidaatgesprekken; alles komt voorbij. 

Ja, ik wil op de hoogte te blijven van komende trainingen

Onze webinars

Bijgepraat over de beste technieken

Pak een kop koffie, ga lekker zitten (op je eigen stoel) en laat je in een uur bijpraten over bewezen effectieve werving- en selectiemethoden; wetenschappelijk onderbouwd en doorspekt met psychologische technieken. Na een beetje theorie, maar vooral veel voorbeelden uit de praktijk, ben je klaar om ze in te zetten. Spreekt dit je aan? Volg dan onze gratis webinars.

Ja, laat het mij weten als er weer een webinar is!

Onze kennisbank

  • Alles
Artikelen

Zo maak je een voorstel onweerstaanbaar

zonder het salaris te verhogen

Stuur jij het voorstel voor de arbeidsvoorwaarden nog altijd als een simpel pdf’je mee in de bijlage van je e-mail? Dan laat je een enorme mogelijkheid liggen.

Artikelen

Jouw team optimaal laten functioneren

5 toepasbare tips binnen jouw team

Met deze krappe arbeidsmarkt is de kans minder groot dat je de perfecte kandidaat binnenhaalt. Om dat te compenseren is het zaak om medewerkers – nieuwe én bestaande – optimaal te laten functioneren.

Artikelen

Recruitment Hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Graag neem ik je mee terug in de tijd, naar 2013. Het jaar waarin Willem-Alexander koning werd, Chris Froome zijn eerste Tour won en Nederland na zeven (!

Downloads

Download: Competentiemodel

Downloads

Download: Do’s and don’ts in gesprekken

voor het verleiden van een kandidaat

Download alle 10 vuistregels Jij weet precies wat je wel en niet moet doen! Download hieronder gratis alle 10 vuistregels mét praktische tips voor de

Downloads

Download: 10 tips

voor het verleiden van een kandidaat

Yes! Je hebt ‘m eindelijk in je mailbox: die uitstekende CV voor die lastige vacature.

Downloads

Download: Afwijsbrief

voor het verleiden van een kandidaat

Met een rammelende sollicitatieprocedure doe je niet alleen de sollicitant tekort, maar ook je organisatie. Ghost niet, maar communiceer tijdig, inhoudelijk, licht toe, wees eerlijk, transparant en maak tweerichtingsverkeer mogelijk.

Artikelen

Waarom veel wervingsteksten om te huilen zijn

Wervingsteksten die geen emotie oproepen, gaan bij ons direct de prullenbak in. Zo’n tekst blijft namelijk niet hangen.

Artikelen

Zo zorg je dat je nooit meer die perfecte kandidaat mist

Een effectieve vacaturetekst is pure psychologie. Met principes uit de (neuro)marketing kun je een tekst bijna onweerstaanbaar maken.

Artikelen

Ghosting in selectieprocessen

Doe jij het (onbewust) ook?

Heb jij het wel eens meegemaakt? Die leuke date, waar je zo’n fijn contact mee had, laat opeens niets meer van zich horen.

Artikelen

De kracht van overtuiging

In deze blogreeks vertelde ik eerder hoe jij als HR-manager of Recruiter inspeelt op het emotionele brein en de behoeften van jouw ideale kandidaat. In dit artikel lees je over de derde en laatste pijler van een onweerstaanbare vacaturetekst: beïnvloedingstechnieken.

Artikelen

Het beste moment om een vacature te plaatsen.

Timing kan een vacaturecampagne maken of breken. Als HR-manager of recruiter wil je zoveel mogelijk waardevolle reacties op een vacature.

Vragen? Of even sparren?

Bel direct: 085-1122901

Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Bias in recruitment’
Volg dit webinar