‘Effectus-HR pakt het veel grondiger aan, met resultaat’ - Effectus-HR
Succesverhalen

‘Effectus-HR pakt het veel grondiger aan, met resultaat’

Syncasso & Effectus-HR

De incassospecialisten van Syncasso geloven dat creditmanagement altijd beter kan. En dat data-analyse en persoonlijke betrokkenheid daarvoor key zijn. Bij Effectus-HR geloven we precies hetzelfde, maar dan voor recruitment. Een match die niet alleen leuk is, maar ook een goed fundament blijkt voor matches op de arbeidsmarkt.

Laura Boom, HR-adviseur bij Syncasso, gaat in gedachten terug naar begin 2021: “Ik weet nog dat we al lange tijd een vacature hadden uitstaan, voor Functioneel beheerder. Het wilde niet vlotten. We werkten toen al met verschillende wervingsbureaus maar hadden het gevoel dat voor deze functie een andere aanpak nodig was. Zo kwamen we bij Effectus-HR.”

Inmiddels is de samenwerking tussen Syncasso en Effectus-HR vier vacatures verder. Daarvan zijn er drie ingevuld en wordt er nog aan één gewerkt. “Het zijn stuk voor stuk vacatures met een heel specifieke doelgroep. Zulke functies laten we nu aan Effectus-HR over.”

Grondiger aanpak

Wat Effectus-HR wel lukt en andere wervingsbureaus niet, zit volgens Laura in een aantal dingen: “Wat me direct opviel, is de tijd en energie die Effectus-HR steekt in een vacaturecampagne. Dat begint al bij het voortraject: Effectus-HR is niet zo’n partij van ‘stuur het functieprofiel maar, dan zetten wij die uit’. Nee, ze pakken het veel grondiger aan. Voor elke vacature spreken we – de recruiter van Effectus-HR, de teamleider en ik – uitgebreid over de persoon die we zoeken: de mens achter het profiel. Met die informatie én de data waarover Effectus-HR beschikt, stelt de recruiter een vacaturetekst en campagne op waarmee we de doelgroep aanspreken op persoonlijke waarden. Dat werkt.”

Persoonlijk dankzij data

Met het doen van data-analyses hebben Syncasso en Effectus-HR een opvallende gelijkenis waarmee ze beide onderscheidend zijn in hun branche. Waar Syncasso met algoritmen debiteurklanten betrouwbaar kan onderscheiden, weet Effectus-HR met data de juiste boodschap, op het juiste moment aan de juiste mensen te tonen. “Om die vervolgens heel gericht en persoonlijk te benaderen”, vult Laura aan, “nog zo’n overeenkomst.”

Kandidaten daadwerkelijk gesproken

“Ook in dat kandidaatcontact zie je de toewijding van Effectus-HR terug. De kandidaten die de recruiter aan ons voorstelt, heeft zij ook daadwerkelijk gesproken. Uitgebreid zelfs. Dat klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar bij menig ander bureau is dat anders. Effectus-HR bijt zich écht vast in een opdracht. Dat pleit niet alleen voor ze, daar is het resultaat ook naar.”

Meer weten over effectieve werving & selectie door onder andere gebruik van data?

Wij vertellen je er graag alles over

Plan een afspraak in
Bel Dennis direct
Meer weten? Of eens sparren?

Laat het ons weten!

Tel: 0851122900

Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Data in recruitment’
Volg dit webinar