Klantcase: Huhtamaki - Effectus-HR
Succesverhalen

Klantcase: Huhtamaki

Wel eens iets van Huhtamaki in je handen gehad? De kans is groot. Was het geen koffiebekertje, dan wel een eierdoosje. De duurzame verpakkingen van dit verpakkingsconcern liggen wereldwijd in de schappen. En dat wordt alleen maar meer. Al jaren mogen wij vacatures invullen voor dit ‘bedrijf van de toekomst’, want zo mag je het gerust noemen.

Als machinelijnontwikkelaar en R&D centrum is Huhtamaki Fiber Technology in Leeuwarden van essentieel belang voor het Finse verpakkingsconcern. En zolang de vraag naar alternatieven voor plastic toeneemt, zal de orderportefeuille in Leeuwarden blijven groeien – en daarmee de behoefte aan nieuw personeel. De komende jaren zijn er in Leeuwarden maar liefst 130 nieuwe werknemers nodig. Een klus waar wij onze tanden in mogen zetten. Of beter gezegd: al hebben.

Van de lastigste naar álle vacatures

Sinds eind 2018 helpen wij Huhtamaki Fiber Technology aan goede, geschikte werknemers. Judith Spinder, HR Business Partner bij Huhtamaki Fiber Technology, weet daar alles van. Ze is van begin af aan betrokken bij de samenwerking. “Wij zochten in eerste instantie een geschikte partij om onze lastigste vacatures in te vullen, dat werd Effectus. Toen dat langere tijd succesvol gebeurde en onze vacaturelijst rap groeide, wilden we graag intensiever samenwerken. Samen zochten we een structurele vorm waarin wij al onze vacatures bij Effectus konden neerleggen. Daar kwamen we snel uit.”

“RPO is voor ons een superoplossing”

De intensieve samenwerking kwam er in de vorm van recruitment process outsourcing, oftewel RPO. Judith is in haar nopjes: “RPO is voor ons een superoplossing. We hadden natuurlijk al goede ervaringen met Effectus, dus we laten nu met een gerust hart het complete wervingsproces aan ze over. Twee consultants van Effectus werken vanuit onze vestiging dus zijn echt onderdeel van het bedrijf. Ze praten me twee keer per week bij over de voortgang van de vacatures. Daarna kom ik pas bij het arbeidsvoorwaardengesprek weer om de hoek kijken. Ik hoef me niet meer bezig te houden met het proces daartussen. De consultants voeren de sollicitatiegesprekken en stemmen zelfstandig zaken af met de leidinggevenden.”

“Dit werkt heel effectief en ontzorgt ons volledig”

Het vertrouwen van Judith betaalt zich uit. Alle kandidaten die haar Effectus-collega’s tot dusverre voordroegen, heeft ze aangenomen. Judith: “Dit werkt heel effectief en ontzorgt ons volledig. Belangrijk, want zo sneeuwen andere HR-taken niet onder door het vele recruitmentwerk dat er ligt. En toegegeven: met deze hoeveelheid vacatures is een RPO prijstechnisch natuurlijk gunstiger, ook dat speelt mee.”

De kracht van data en het ‘dat ben ik-gevoel’

Wat Effectus in Judith’s ogen vooral ‘meetbaar anders’ maakt, is de werkwijze tijdens het wervingsproces. “Enerzijds is dat de datagedreven aanpak; er wordt van alles gemeten en geanalyseerd. De consultants vertalen die inzichten naar de wervingspraktijk en naar adviezen richting mij. Zo weet ik nu dat het zinloos is om vlak voor vakanties een vacaturecampagne te starten. En als je een campagne begint, dat je dat maandagochtend moet doen.”

“Anderzijds maken Effectus’ neuromarketingtechnieken het verschil. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Toen ik destijds de vacature voor mijn eigen functie las, dacht ik echt: ‘Hey, maar dat ben ik! Ze zijn op zoek naar mij’. Ik voelde me enorm aangesproken en verbonden. Dat zie ik nu ook terug bij kandidaten die ik ontvang, ze passen écht bij de functie en het bedrijf. En dat betaalt zich uit.”

Wil jij ook hulp bij jouw recruitmentproces?

We denken graag met je mee!

Bel direct: 06-22209960

Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Data in recruitment’
Volg dit webinar