Webinar terugkijken: Psychologie in recruitment - Effectus-HR
Webinars

Webinar terugkijken: Psychologie in recruitment

Leer jouw kandidaat verleiden

Denk jij eigenlijk na over de ruimte waarin je sollicitatiegesprekken voert? Welke kleur heeft de muur? Staat jouw tas op de grond? Wat voor drinken schenk jij? Het beïnvloedt allemaal het keuzeproces van jouw kandidaat; bedoeld of onbedoeld. Tijdens dit Webinar namen Reimer te Velde en Natascha Zoer jou mee in de wereld van psychologie in recruitment. Zij lieten jou zien hoe jij kandidaten een – voor hen onbewust – duwtje in jouw richting kunt geven. Iets wat in deze krappe arbeidsmarkt hét verschil kan maken. Oftewel: hoe pas je psychologie in recruitment toe. In onderstaande video kun je het webinar van 60 minuten terugkijken waarin we je meenemen in de psychologische principes in recruitment.

Inspelen op mentale shortcuts

Daniel Kahneman, psycholoog, ontdekte dat ons mentale proces bij beslissingen op te delen is in twee systemen: Systeem 1 die snel en automatisch werkt en systeem 2 die langzaam en rationeel keuzes maakt. Uiteindelijk neemt Systeem 2 de beslissing, maar dat doet het mede op basis van allerlei suggesties (shortcuts) die Systeem 1 voorschotelt. Kahneman en andere wetenschappers hebben tot dusverre tientallen mentale shortcuts gedefinieerd. En inderdaad: op die mentale shortcuts kun jij inspelen in je rol als recruiter. Je kunt ze oproepen met beïnvloedingstechnieken en zo het keuzeproces van de kandidaat in jouw voordeel kneden. De vraag is nu welke beïnvloedingstechnieken we kunnen inzetten en op welke momenten. Dit kan bijvoorbeeld in een vacaturetekst, een sollicitatiegesprek of ander touchpoint tijdens de candidate journey.

Wil jij leren hoe je deze technieken kunt toepassen en heb je het webinar gemist? In de video kun je het webinar terugkijken en leer je psychologie in recruitment toe te passen. Daarnaast de documenten die bij het webinar horen ontvangen? Laat onder de video je gegevens achter!

10 verleidingstips

Om toe te passen in jouw recruitmentproces.

10 praktische tips die jij direct kunt toepassen om de kandidaat subtiel aan jouw kant te krijgen. Download hem hier snel!

Stuur mij deze maar toe!

Vragen? Of even sparren?

Artikelen
Meest gelezen

Aan jaknikkers heb je niks

Zo voorkom je conformisme in het wervingsproces
Werving

Nieuwsgierig naar meer kennis?

Onze academy staat hier boordevol mee.

Naar de Academy
Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Data in recruitment’
Volg dit webinar