‘Alle vacatures ingevuld, inclusief mijn eigen functie’ - Effectus-HR
Succesverhalen

‘Alle vacatures ingevuld, inclusief mijn eigen functie’

Wellness Pet Company & Effectus-HR

In 2020 maakte Inge Venema zelf het werving- en selectieproces van Effectus-HR mee, toen ze HR Business Partner werd bij Wellness Pet Company. Ze was het middelpunt van de eerste samenwerking tussen beide, maar niet de laatste. Want eenmaal in dienst hoefde Inge niet lang na te denken over het voortzetten van de samenwerking.

Terugkijkend op haar eigen selectieprocedure moet Inge een beetje lachen: “Ik was best wel een uitzondering op de regel besef ik nu. Want hoewel ik erg geloof in de kracht van storytelling, was ik vooral gericht op de informatie over het bedrijf en de werkzaamheden. Ik mocht gaan bouwen aan een team, stond er. Dat sprak me aan én is gelukt – met hulp van Effectus.”

Vacatures ingevuld

Wellness Pet Company uit Veendam, maker van de veganistische honden-kauwsnacks Whimzees, heeft nu in totaal 9 vacatures bij Effectus-HR uitgezet. Ze werden allemaal ingevuld, inclusief die van Inge’s directe collega: “Het werd al snel zó druk dat Effectus op zoek is gegaan naar een HR-collega. Dat werd Tessa, waar ik nog elke dag plezierig mee samenwerk.”

Vak apart

Tessa en Inge zijn samen verantwoordelijk voor de werving en selectie. Een deel doen ze zelf, voor de meer lastige vacatures schakelen ze Effectus-HR in. “Bij die functies komt het aan op details. Bij het schrijven van een overtuigende vacaturetekst bijvoorbeeld, echt een vak apart. Effectus beheerst dat tot in de puntjes en verwerkt allerlei psychologische technieken, daarmee weten ze de doelgroep – die vaak al een goede baan heeft – aan te spreken en te overtuigen.”

Match met de organisatie

“Ook adviseert Effectus ons proactief tijdens het selectieproces. Als het gaat om het uitvragen van competenties bijvoorbeeld, en het toepassen van assessments. Bij de laatste vacature, een leidinggevende functie, stelde Effectus voor om de overgebleven kandidaten te laten kennismaken met ‘hun’ toekomstige team. De medewerkers stelden vragen, die ze deels hadden voorbereid met Effectus, en konden meebeslissen over de uiteindelijke keuze. Zulke proactieve adviezen zijn van grote waarde, daarmee zijn we bijna verzekerd van kandidaten die matchen met onze organisatie.”

Benieuwd naar AI

Inge gaat graag op dezelfde voet verder met Effectus-HR. En niet alleen vanwege de 100% score en prettige samenwerking: “Effectus is een heel innovatieve partij, dat spreekt me aan. Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd wat ze met AI gaan doen, hoe ze dat gaan integreren in recruitment. Maar Effectus kennende hoeven we niet lang op het antwoord te wachten.”

Vragen? Of even sparren?

Tel: 06-22209960

Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Data in recruitment’
Volg dit webinar