‘Het totale recruitmentproces naar een hoger niveau’ - Effectus-HR
Succesverhalen

‘Het totale recruitmentproces naar een hoger niveau’

Kadans & Effectus-HR

Met ruim 35 kennisintensieve bedrijfsverzamelgebouwen in Europa, is Kadans Science Partner een klant van internationale omvang. Het portfolio van Kadans groeit bovendien stevig door – en daarmee het aantal vacatures. Sinds mei 2022 ligt de invulling hiervan volledig bij Effectus-HR.

Kadans Science Partner creëert open innovatiehubs voor organisaties in kennisintensieve sectoren. Als investeerder, ontwikkelaar en exploitant is het bedrijf betrokken bij de hele levenscyclus van deze campussen én hun organisaties. Het streven van Kadans is om één sterk Europees ecosysteem van scienceparken te creëren, met levendige communities die actief kennis met elkaar delen.

Groeiend HR-takenpakket

Kadans bestaat zo’n twintig jaar en heeft alleen al in Nederland 25 bedrijfspanden. De panden worden beheerd en doorontwikkeld door Kadans-personeel op locatie. In dat licht is het bijna onvoorstelbaar dat er tot september 2021 nog geen HR-functionaris was; HR-taken werden ‘erbij’ gedaan door andere medewerkers. Isolde Schoemans, HR-Businesspartner van Kadans, legt uit: “Kadans is heel hard gegroeid sinds 2021, dus de noodzaak voor een HR-manager werd toen pas duidelijk. Gelukkig kwam die er vlot, en sinds maart 2022 ben ook ik onderdeel van het HR-team.”

Op zoek naar een dedicated recruiter

Isolde kreeg werving en selectie in haar portefeuille. “Maar twintig vacatures doe je er niet even bij. We werkten al wel met bureaus, maar dat had niet het gewenste resultaat en de kosten waren aanzienlijk. We besloten iemand te willen aannemen, een dedicated recruiter. Op Linkedin kwam Hilda mijn oproep voor een recruiter tegen – we kenden elkaar al via een vorige werkgever. We raakten met elkaar in contact en zo werd ik bekend met het werk van Effectus.”

Blindelings vertrouwen

Inmiddels werkt Hilda alweer acht maanden voor Kadans, op consultancy-basis. “Maar het voelt alsof ze hier in dienst is. Ze is helemaal onderdeel van het team en collega’s vertrouwen haar blindelings. Dat is te danken aan haar knowhow, maar ook aan de inzet en betrokkenheid van haar én Effectus. Ze willen echt ‘onderdeel zijn van’. Hilda werkt één dag in de week op ons hoofdkantoor in Haaren (Noord-Brabant, red.) en ook geregeld vanaf een van onze andere locaties. Verder spreken we elkaar veel online, door corona en onze internationale positie is dat heel gebruikelijk bij ons.”

Pittige uitdaging

Bij haar aanvang stond Hilda een pittige uitdaging te wachten, vertelt Isolde. “We werken in een nichemarkt – de vastgoedmarkt – en zijn veeleisend. En de vacatures lopen erg uiteen, van backoffice-medewerker tot financial director. Hilda is zich eerst gaan richten op de Nederlandse markt, dat bleek een goede aanpak. Ze boekte succes en inmiddels ondersteunt en werft ze ook voor verschillende internationale vestigingen.”

Duidelijk verschil

Na acht maanden samenwerken ziet Isolde een duidelijk verschil. “Het totale recruitmentproces is naar een aanzienlijk hoger niveau gegaan. Dat komt, naast de capaciteiten en inzet van Hilda, ook door de betere wervingsteksten, professionele werken-bij-website en het AVG-proof cv-proces waar Effectus voor gezorgd heeft. Dat gecombineerd met de hoge succesratio, maakt de maandelijkse investering helemaal waard.”

Meer weten? Of eens sparren?

Laat het ons weten!

Tel: 0851122900

Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Data in recruitment’
Volg dit webinar