Webinar terugkijken: Recruitment hacks - Effectus-HR
Webinars

Webinar terugkijken: Recruitment hacks

In 3 simpele stappen jouw recruitmentproces verbeterd

Eindelijk: na een lange zoektocht heb je het CV van een geschikte kandidaat binnen. Vol enthousiasme loop je naar de vacaturehouder om het CV te bespreken. Je vrolijkheid is als sneeuw voor de zon verdwenen wanneer de vacature toch weer wat verandert en jouw perfecte kandidaat toch niet zo perfect meer past. Jij weet wat dit betekent; je mag weer opnieuw beginnen. In dit webinar vertellen Reimer te Velde (oprichter en eigenaar) en Marije Hulshof (Consultant) wat de bekende psychologen Solomon Asch en Kahneman voor jouw recruitmentproces kunnen betekenen. Gedurende 60 minuten zie je hoe jij jouw recruitmentproces optimaliseert en versnelt. In onderstaande video kun je het webinar terugkijken. Zo vind jij dé recruitment hacks die jouw recruitmentproces onderscheidend zullen maken.

Aan jaknikkers heb je niks – zo voorkom je conformisme in het wervingsproces

Conformisme is het aanpassen van je gedrag aan de opvattingen die heersen in een bepaalde groep. Je onbewuste doel met dit gedrag is geaccepteerd worden door deze groep; we doen het helaas allemaal. Je kent het misschien wel; de directeur zegt dat een persoon perse een HBO diploma moet hebben. Iedereen is het hier stilzwijgend mee eens. Maar waarom eigenlijk?

Als conformisme of groepsdenken in interne HR-gesprekken de vrije ruimte krijgt, dan is de kans groot dat je niet de beste, maar de meest geaccepteerde kandidaat aanneemt. Gelukkig kun jij als recruiter, HR-manager of -medewerker conformisme en groepsdenken voorkomen. Tijdens dit webinar geven we jou praktische handvatten, vanuit de wetenschap, waarmee jij ervoor zorgt dat je de beste kandidaat voor jouw organisatie selecteert.


Voorkom Conformisme!

Dat wil jij toch ook?

In dit document ontvang jij dé manier om conformisme te voorkomen en daarmee het recruitmentproces te verbeteren voor jouw organisatie.

Stuur mij deze maar toe!

Wil je even sparren over het webinar?

Artikelen

Het beste moment om een vacature te plaatsen.

Nieuwsgierig naar meer kennis?

Onze academy staat hier boordevol mee.

Naar de Academy
Recruitment hacks

Voor krachtige werving en selectie in een krappe arbeidsmarkt

Vraag het boek nu gratis aan
Webinar live
Webinar ‘Data in recruitment’
Volg dit webinar