Spectrum

Het verhaal

Spectrum is een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en oefentherapie  Mensendieck uit Leeuwarden. Het vinden van de juiste kandidaat tussen alle reacties die er  binnenkwamen op een vacature, bleek een uitdaging. Effectus­HR hielp daarom met de  werving en selectie van een nieuwe collega.


Assessments en persoonlijkheidstesten

Goede fysiotherapeuten zijn er genoeg. Maar hoe moest Spectrum uit al die brieven de  juiste kandidaten selecteren? Iemand die ook echt binnen het bedrijf paste? Ze kwamen er  niet goed uit en vroegen ons daarom om hulp. We verdiepten ons in het bedrijf en de  vacature en maakten zo een eerste selectie. Daarna legden we de focus op onze  assessments en persoonlijkheidstesten. Zo onderzoeken we hoe iemand in elkaar zit en of  kandidaat en bedrijf bij elkaar passen.

Meer geschikte kandidaten

Martijn van de Windt, eigenaar van Spectrum: ‘Effectus­HR heeft ons dankzij de  persoonlijkheidstesten en assessments geholpen met het inzichtelijk maken van het gedrag  van (toekomstige) kandidaten. Ik merkte toen we deze methode toepasten in ons selectie­  en sollicitatieproces we kandidaten kozen die meer bij onze organisatie passen dan  voorheen.’

Goede kandidaat herkennen

Onze benadering zorgt ervoor dat bedrijven het werving­ en selectieproces op een andere  manier gaan bekijken. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een goede kandidaat te  herkennen.

Eerlijke HR­partner 

Martijn is tevreden over het gehele proces en onze samenwerking.  Bovendien heeft hij er  veel van geleerd. ‘Dankzij de persoonlijkheidstesten wist ik meer geschikte en slimme  vragen aan de kandidaat te stellen. Ook had het gesprek meer structuur. Ik heb aan  Effectus­HR een eerlijke en flexibele HR­partner, prettig om mee samen te werken.’

Neem contact op 
Ben je op zoek naar die ene geschikte collega? Iemand die echt in het team past en floreert  binnen jouw bedrijfscultuur? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. We helpen  je graag met het vervullen van jouw vacature.

Check uw vacature

Kom er achter met de GRATIS Effectus vacaturecheck! Op basis van uw antwoorden op 3 korte meerkeuze vragen kunnen wij u een realistisch beeld geven van uw vacature en u eventuele adviezen geven om de optimale resultaten te behalen.

Doe de check!

Wij werken samen met