Luxaflex

Het verhaal

Luxaflex is hét merk als het aankomt op raambekleding. Eind 2013 besloot het bedrijf dat de  productie van hun bekende jaloezieën verplaatst werd van Tolbert naar Polen. Ingrijpend  voor de ruim 60 medewerkers van Luxaflex, die door de verhuizing hun baan kwijtraakten.  Effectus­HR ondersteunde het personeel met persoonlijkheidstesten en assessments om de  kans op een nieuwe baan te vergroten.


Assessments voor voltallig personeel  

Joop van Schie, op dat moment Plantmanager bij Luxaflex, had positieve ervaringen met  onze methode en wilde het personeel van Luxaflex een optimale kans op nieuw werk  bieden. Hij riep onze hulp in om assessments voor het voltallige personeel te realiseren. ‘De  methode die Effectus­HR gebruikt voor zijn assessments heeft mij eerder in mijn carrière  veel inzicht gegeven’, zegt Joop. ‘Ik weet beter wie ik ben en wat ik wil. Het leek me  waardevol om dit ook te bieden aan de medewerkers van Luxaflex die hun baan zouden  verliezen.’

Inzicht in sterke en zwakke punten

‘Effectus­HR heeft een groot deel van de medewerkers van Luxaflex aan een assessment  onderworpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij meer inzicht hebben in hoe ze als persoon in  elkaar zitten en wat hun sterke punten en zwakke punten zijn’, zegt Joop.

Verfrissende uitkomst 

Een assessment volgens onze methode is niet alleen nuttig bij het vinden van nieuwe  medewerkers, maar is juist ook heel goed in te zetten bij een reorganisatie of  re­integratietraject. ‘Sommige mensen waren al wel 30 jaar in dienst bij Luxaflex, dus de  uitkomst van het assessment was vaak ook heel verfrissend’, zegt Joop.

Spiegel voorhouden

‘Het aanbieden van een assessment aan een groep mensen die hun baan dreigt te  verliezen, houdt mensen een spiegel voor’, vindt Joop. ‘Men kan de uitkomst van het  assessment meenemen in toekomstige sollicitatiegesprekken en dat geeft een stukje  zekerheid.’

Neem contact op 

Zoek je naar verbeterpunten binnen je organisatie? Of wil je een reorganisatie via  assessments aanpakken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We  kijken graag samen met jou hoe onze methode je organisatie kan versterken.

Check uw vacature

Kom er achter met de GRATIS Effectus vacaturecheck! Op basis van uw antwoorden op 3 korte meerkeuze vragen kunnen wij u een realistisch beeld geven van uw vacature en u eventuele adviezen geven om de optimale resultaten te behalen.

Doe de check!

Wij werken samen met